WINTER

In de nabije omgeving van Hotel Au Bon Accueil zijn bijzonder veel activiteiten te vinden voor jong en oud, waardoor u zich gedurende uw gehele verblijf absoluut geen moment hoeft te vervelen! In het Hotel hebben we vele informatiefolders beschikbaar en vertellen we u ook graag zelf al onze tips en aanraders.

Skiën

Het gezellige berghotel is gelegen aan de rand van het prachtige, meer dan 230 km grote, skigebied ‘Les 2 Alpes’ (www.les2alpes.com). Een gebied dat door zijn hoogte (3.600 m) zeer sneeuwzeker is, jaarlijks 300 dagen zon heeft en zowel geschikt is voor de beginner als de gevordene skiër. Het Hotel bevindt zich op 3 km van de skilift. De weg is makkelijk te rijden en bij de lift is een ruime parkeergelegenheid. Voor gasten is er, indien gewenst, een privéshuttle service vanuit het Hotel naar de lift en weer terug. Met de extra’s die het Hotel regelmatig organiseert, zoals fakkeltochten, een kampvuur en après-ski in de eigen ‘feestgrot’, wordt uw verblijf een waar winterfeest. Het Hotel kan voor u alles uit handen nemen, zoals; het helpen bij het reserveren van ski- en/of snowboardlessen, het regelen van de pas en assistentie bij het huren van het juiste materiaal. Tevens kunt u, door de samenwerking die het Hotel heeft met Milou Sports in Les 2 Alpes, uw ski- en/of snowboardspullen gratis danwel tegen een kleine vergoeding in het skigebied stallen. Dus: geen gesleep en makkelijk lopen!

 

Op een 6-daagse skipas van Les 2 Alpes kunt u ook één dag naar Alpe d’Huez en één dag naar Serre Chevalier. Alpe d’Huez is slechts een half uur rijden. U kunt ook met de bus of zelfs per helicopter!

Snowboarden

Les 2 Alpes is ook ideaal voor snowboarders. Bijna elk jaar wordt het WK Snowboarden hier georganiseerd. Naast de vele (offpiste) afdalingen is er een echt snowpark op 2.600 m, bestaande uit; een half-pipe, axe-pipe, big-air, slope style, hand rail, en free-cross… Ook voor de niet-boarder een gezellige bezienswaardigheid door de vele demonstraties en muziek. Het skigebied is goed bereikbaar en toegankelijk voor iedereen dankzij een perfect uitgekiend transportnetwerk. Elk jaar komen er nieuwe liften bij om van alle nieuw ‘ontdekte’ stukken sneeuw te profiteren. Er is 1 ondergrondse trein op 3.200 m, 6 gondelliften, 23 stoeltjesliften en 20 sleepliften. Het uit de jaren ’50 daterende skidorp Les 2 Alpes is nog in skistijl gebouwd met gebruik van veel hout en natuursteen. Het heeft vele bars en restaurants, ook aan de piste, en er vinden zowel ’s zomers als ’s winters regelmatig leuke activiteiten en evenementen plaats.

Off-piste

La Grave, één van de grootste offpiste gebieden ter wereld, staat in verbinding met Les 2 Alpes. Meer dan 2 km hoogteverschil aan ongeprepareerde pistes! U kunt La Grave het best verkennen met een gids.

Andere winteractiviteiten

Ook voor niet skiërs is er genoeg te doen. U kunt met een wandelpas naar de gletscher (3.600 m) en van het overweldigende uitzicht genieten. Bij helder weer is zelfs de Mont Blanc te zien. Ook kunt u met een sneeuw ‘minibus’ op plaatsen komen waar u al skiënd of wandelend niet komt, zo komt u op de meest ongerepte plekjes. Ook kunt u een bezoek brengen aan de ijsgrot op 3.400 m; hier vindt u allerlei soorten standbeelden uit ijs gehouwen.

frances-best-ski-resort-2016-nominee-shield-silver-256

Hotel Au Bon Accueil werkt samen met skiverhuur Milou Sports, waar al uw skispullen verwarmd gestald kunnen worden en er dus geen gesleep is. Voor degenen die materiaal huren is deze service gratis. Indien u geen materiaal huurt is het zeker mogelijk, maar tegen een kleine vergoeding.

worlds-best-freestyle-resort-2016-nominee-shield-silver-256