ZOMER

In de nabije omgeving van Hotel Au Bon Accueil zijn bijzonder veel activiteiten te vinden voor jong en oud, waardoor u zich gedurende uw gehele verblijf absoluut geen moment hoeft te vervelen! In het Hotel hebben we vele informatiefolders beschikbaar en vertellen we u ook graag zelf al onze tips en aanraders.

Wielrennen

Hotel Au Bon Accueil is al decennia lang hét fietshotel bij uitstek in de Franse Alpen. Gelegen tussen alle bekende wielercols, heeft het Hotel voor de fietsers een A-locatie. Alle faciliteiten die voor de fietser van belang zijn zijn aanwezig, waaronder: voldoende en goede voeding, goede bedden en douches, massages, een afgesloten fietsenstalling met alarm, werkruimte, uitgebreide routebeschrijvingen en natuurlijk een gezellige bar en terras. De Tour de France is vrijwel altijd in de buurt en bijna om het jaar is er een etappe met aankomst op de befaamde Alpe ‘d Huez, op 7 km afstand van het Hotel. Soms eindigt en start er een etappe in Les 2 Alpes. Met de skilift vanuit Venosc, op 3 km afstand van het Hotel, is dit zeer goed en gemakkelijk te bereiken. U zult gedurende deze periodes een ongekende sfeer en internationaliteit ervaren. In de l’Oisans worden ook vele fiets-evenementen georganiseerd, zoals de Alpe d’Huzes (begin juni) en La Marmotte (begin juli). De laatste is een 174 km tellende tourtocht met 5 km aan hoogtemeters, onder andere over de: Col de la Croix de Fer, Col du Telegraphe, Col du Galibier en als ‘toetje’ de Alpe d’Huez.

Een kleine greep uit een aantal mooie routes vanuit het Hotel:

  1. Villard Reculas/ Alpe d’Huez/ Le Freney d’Oisans, 80 km
  2. Col de la Morte/ Col d’Ornon, 125 km
  3. La Garde/ Le Freney d’Oisans/ Les 2 Alpes, 50 km
  4. Col du Lautaret/ Col du Galibier, 120 km
  5. Le Marmotton: Col de la Croix de Fer/ Col du Telegraphe/ Col du Galibier, 100 km
  6. Col d’Izoard/ Guillestre, 100 km vanaf de voet van de Izoard

En misschien wel de allermooiste route van Europa, waaraan het hotel gelegen is; La Berarde 27 km. De route leidt tot het oude herdersdorpje ‘La Bérarde’. Het einde van de route en ook voelend als het eind van de wereld. U ziet prachtige bergtoppen, turquoise wateren en veelal veel wild. Vanuit La Bérarde kunt u in het Parc des Ecrins trouwens ook prachtige wandelingen maken.

www.bike-oisans.com

Mountainbike

Het Hotel is een uitstekende uitvalsbasis voor de mountainbiker. Vanaf half juni tot en met eind augustus zijn de liften open en zijn de pistes van Les 2 Alpes omgetoverd tot geweldige downhill en cross country afdalingen. Voor de waaghalzen onder ons is de Mountain of Hell om de hoek en zijn er vele schansen. Meer informatie is te vinden op  bike-oisans.com.

Wandelen

De l’Oisans biedt 800 km aan wandelpaden, voor elk niveau. In de directe omgeving van het Hotel kunt u schitterende wandelingen maken in het op een na grootste natuurgebied van Frankrijk; Parc les Ecrins. De wellicht meest bekende is de twee uur durende wandeling naar Lac Lauvitel, waar u bij aankomst kunt genieten van alle flora en fauna, waar de Marmotten soms uit uw hand eten en het water heerlijk verkoelend is. Ook zijn er vele wandelingen uitgezet vanuit het kleine Franse bergdorpje La Bérarde. Het dorpje op zich is zeer zeker al een bezoek waard. Meer informatie is te vinden op www.montagne-oisans.com.

Klimmen en Via Ferrata

In de nabije omgeving zijn er diverse mogelijkheden voor bergbeklimmen en Via Ferrata. Via Ferrata is een tussenvorm tussen wandelen en bergbeklimmen. In het nabij gelegen dorpje Vénosc is een prachtige Via Ferrata aangelegd. Meer informatie is te vinden op www.montagne-oisans.com.

Trailrunning

Trailrunning is een opkomende sport en de mogelijkheden in Parc les Ecrins zijn legio. Trailrunning wil zeggen ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (trails) en natuurlijke hindernissen zoals heuvels, bergen, rotsen en beekjes bedwingen. Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op. Op zoek naar meer beleving in plaats van massale evenementen over asfalt en continu de focus op snellere tijden.

Watersport

In de omgeving van het Hotel vindt u diverse meren om te zwemmen, pootje baden of u sportief uit te leven. Het eerder genoemde Lac Lauvitel is op loopafstand. Maar ook de meren bij Les 2 Alpes, Bourg d’Oisans en Alpe d’Huez zijn dichtbij, net als Lac Laffrey! In de maanden Juli en Augustus zijn in de naastgelegen dorpjes ook diverse openluchtzwembaden te vinden, waterpret te over dus! Voor raften en canyoning zijn er diverse mogelijkheden in de omgeving. Raften kan op wilde maar ook meer milde rivieren in de buurt. Canyoning is een sport waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt. Om de rivier te volgen is het daarbij nodig te wandelen, af te klimmen, te springen, te zwemmen en te abseilen. Voor outdoor- en sportliefhebbers een absolute aanrader.

Golfen

Op Les 2 Alpes bevindt zich, net als op Alpe d’Huez, een 9-holes golfbaan. Wilt u toch liever golfen op een 18-holes golfbaan, dan zijn er enkele mooi gelegen banen te vinden rondom Grenoble.

Parapente

Vanaf Les 2 Alpes worden grote hoogtes opgezocht met parapentes en deltavliegers. Zowel duo-sprongen als cursussen behoren hier tot de mogelijkheden. Er kan van verschillende hoogtes worden gesprongen, waarbij u kunt genieten van de schitterende uitzichten over de ruwe bergachtige omgeving omringd door watervallen en natuur.

Cultuur

Zowel in de nabij gelegen steden Grenoble, Lyon en Briançon als in de nabije omgeving van het Hotel is veel aanbod van cultuur te vinden. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.route-savoir-faire-oisans.fr en www.oisans.com.

Steden

Grenoble is een studentenstad op drie kwartier rijden van het Hotel met alle voorzieningen van een grote stad, zoals: bioscopen, discotheken, terrassen, restaurantjes en vele winkels. Briançon, de op twee na hoogste stad van Europa, beschikt over een mooie oude stadskern en gezellige winkeltjes en terrasjes. De vestingwerken van Briançon behoren zelfs tot de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ook Turijn ligt op niet al te grote afstand en biedt u de mogelijkheid om een dag naar het mooie Italië af te reizen.

Zomerskiën

Al tientallen jaren is het skigebied Les 2 Alpes beroemd om het Snowpark dat ook in de zomer volop wordt gebruikt. Zowel recreatief als prestatief. Ook is er ’s zomers 90 hectare piste beschikbaar, bestaande uit vier blauwe pistes, twee groene en twee rode pistes. Atleten kunnen hier het hele jaar door trainen, maar ook de recreant kan er vanaf half juni tot eind augustus zeker terecht.